ODÜ Çocuk Üniversitesi’nde Dersler Başladı

24.06.2013

Ordu Belediyesi ve Kent Konseyi’nin destekleri, ODÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Kurumsal Gelişim Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk BALI işbirliği ile organize edilen Çocuk Üniversitesi’nde ilk ders başladı.

Minik öğrencilerin kendilerini pek çok alanda geliştirebileceği, yaz tatili süresince boş zamanlarını çeşitli bilimsel aktiviteler ile sosyal ve kültürel kazanımlar eşliğinde değerlendirebileceği akademisyenler rehberliğinde bir çeşit yaz okulu niteliğindeki Çocuk Üniversitesi’nde ilk ders Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümlerinde İşlendi.

Yaklaşık 3 hafta sürecek olan Çocuk Üniversitesi’nde öğrencilere verilen eğitimle ilköğretim çağındaki öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmek, onları üniversite kavramıyla yakınlaştırmak, sorgulama yeteneklerini geliştirmek amaçlanıyor. Aynı zamanda bu yaşta çocukların mesleklere dair deneyimler kazanmasını sağlayarak gelecek için doğru yapmalarına yardımcı olmak ve ilgi duydukları alanlar üzerine genç yaşta kaliteli bir donanım kazandırmak hedefleniyor.

ODÜ BASIN

Kayıt Tarihi 24.06.2013 17:10:08