Bilim Şehitlerimizi Andık

        Geçtiğimiz yıl Aralık ayında elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz Ziraat Fakültesi Öğrencilerimiz; Hatice ÖZEN, Yasemin YETİM, Musa GÜNDÜZ, Kübra PENEZ ve Değerli Hocamız, Yrd. Doç. Dr. Şahin DERE için anma töreni gerçekleştirildi.

        24 Aralık 2009 Perşembe günü Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen törene üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler katıldı. Törende konuşma yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU, "kaybettiğimiz öğrencilerimiz ve değerli hocamız, bizler onları andığımız sürece aramızda yaşıyor demektir. Ordu Üniversitesi hep var olacağına göre, onlarda bizimle olacaktır" dedi. ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. S. Zeki BOSTAN ise, öğrencilere seslenirken, "onların yarım bıraktığı yerden sizler devam edeceksiniz" dedi.

        Anma töreninde, Yrd. Doç. Dr. Şahin DERE'nin fotoğraflarından ve akademik çalışmalarından oluşan sunum izlenirken salonda duygusal anlar yaşandı. Sunumda Ayrıca Ziraat Fakültesi'nden Prof.Dr. Metin KARA'nın yazdığı Bilim şehidi Yrd.Doç.Dr. Şahin DERE için yazdığı şiirede yer verildi. Geçtiğimiz yıl teknik bir geziden dönerken kaybettiğimiz öğrencilerimiz Hatice ÖZEN, Yasemin YETİM, Musa GÜNDÜZ, Kübra PENEZ ve Değerli Hocamız, Yrd. Doç. Dr. Şahin DERE için 24 Aralık 2009 Perşembe günü yatsı namazından sonra Ordu Müftülüğü'ndeki camide mevlid-i şerif düzenlendi.

 

 

 

ÇINAR  AYAKTA  ÖLÜR

Çelik bilekli, dağ yürekli, imanlı,

 yaman bir Anadolu eri
Gün batımında girdi zamansız,

 şahadet kapısından içeri

 

Ağır abisiydi okulun,

yüce dağ başında koca bir çınardı
Fazla gülmezdi belki ama,

gözleri billur akan bir pınardı

 

Özü sözü birdi Şahin Ağa'nın,

yalan nedir hiç bilmezdi

El etek öperken huzurda nice yiğitler,

O kimseye eğilmezdi

 

Dağ gibiydi yüreği,

 Fırat gibi,inadına öyle coşkun akardı

Bir bakışı vardı ki, sormayın,

kim bilir, ne yürekler yakardı

Dostu düşmanı iyi sezerdi

 O'nun Şahin bakışlı kara gözleri

Az konuşurdu ama inceden dokunur,

 akıllara zarardı sözleri

 

Bilirim, zor iştir Şahin'i anlatmak,

ne yapsam kelimelere sığmazdı

Adam gibi adamdı vesselam,

kitabında mertlikten gayrisi yazmazdı

 

Her günbatımında yeniden yanar yürekler,

gözyaşı sele karışır

Unutmak ne mümkün Şahin ismini,

gece gündüz dilden dile dolaşır

 

Duaya açılır şimdi bütün eller,

aziz hatırana Fatihalar okunur

Huzur içinde yat Şahin Ağam;

inşallah mekânın Cenneti Ala olur

 

Prof. Dr. Ş. Metin KARA

19 Mayıs 2009 - Ordu

 

Kayıt Tarihi 01.01.1970 02:00:00