Sürekli Eğitim Merkezi (ODÜSEM) Aracılığı İle HACCP, ÇED, ISO 22000:2005, ISO 17025 Eğitim Semineri Düzenlendi

09.04.2013

Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ODÜSEM) aracılığı ile BESA-PersonaTR Uluslararası Belgelendirme Teknik Kontrol ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda öğrenciler için eğitim semineri düzenlendi.

2 gün süren eğitim semineri boyunca uzmanlar tarafından ODÜ’lü öğrencilere “HACCP Eğitimi (Kritik Kontrol Analizi), ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) Raporu Hazırlama Eğitimi, ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Temel Eğitimi, ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuarı Temel Eğitimi” kursları verildi.

Uluslararası bilgi ve deneyimi ülkemize taşıyıp kendi kaynaklarımızla tekrar işleyerek “piyasaya” sunma yeteneği kazanmış ve bu yeteneği sürekli artırmayı politika olarak benimsemiş olan BESA-PersonaTR, 60’tan fazla üniversitede yaklaşık 5 yıldır pek çok eğitim vermektedir. Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda ODÜSEM aracılığı ile düzenlenen eğitime toplamda 300 kişi katılmış ve katılımcıların tamamı da sertifika almaya hak kazanmıştır.

Bu kapsamda BESA-PersonaTR tarafından Ordu Üniversitesi öğrencilerine verilen eğitimleri ana başlıklar ve alt başlıklar olarak aşağıda bilginize sunuyoruz: 

KONU:1 HACCP Eğitimi

Alt Konu 1: HACPP sisteminin tarihçesi ve arka planı, HACPP sisteminin uygulanması için Kodeks rehber ilkeleri

Alt Konu 2: HACPP takımının oluşturulması - Görev 1, Ürünün tanımlanması ve amaçlanan kullanımın tanımlanması-Görev 2 ve 3,

Alt Konu 3: Akış şemasının oluşturulması ve akış şemasının yerinde teyidi - Görev 4 ve 5

Alt Konu 4: Her bir adımla ilgili potansiyel tehlikelerin listelenmesi, tehlike analizinin yürütülmesi ve tanımlanan tehlikelerin kontrolü için gerekli önlemlerin alınması-Görev 6/İlke 1     

Alt Konu 5: Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi - Görev 7 / İlke 2, Her bir kritik kontrol noktası için kritik sınırların belirlenmesi -Görev 8/ İlke 3

KONU: 2 ÇED Raporu Hazırlama Eğitimi

Alt Konu 1: Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) nedir

Alt Konu 2: ÇED sürecinin prensipleri, aşamaları,

Alt Konu 3: Mevzuatın içeriği, karar verme süreci

Alt Konu 4: Başvuru Kaynakları

Alt Konu 5: ÇED Sürecinin yönetimi

Alt Konu 6: Sürecin aşamalandırılması ve yapılandırılması

KONU: 3 ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

Alt Konu 1: ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Denetçi/Baş Denetçi Eğitimi

Alt Konu 2: Gıda Güvenliği Kavramı ve Tarihçesi

Alt Konu 3: Yeterlilik/Uygunluk denetimi

Alt Konu 4: Denetime hazırlık ve denetimin gerçekleştirilmesi

Alt Konu 5: Takip denetimleri

Alt Konu 6: Düzeltici faaliyetler

Alt Konu 7: Denetimlerin psikolojik boyutları ve etkin iletişim

KONU:4 ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuarları Temel Eğitimi

Alt Konu 1: Laboratuar Akreditasyonu

Alt Konu 2: Akreditasyonun önemi ve yararları

Alt Konu 3: Ulusal ve uluslar arası yasalara uyum

Alt Konu 4: Standardın Yönetim Şartları

Alt Konu 5: Standardın Teknik Şartları

Alt Konu 6: Kalite Yönetim Sistemi Hakkında Genel Bilgilendirme

Alt Konu 7: Örnek Uygulamalar

Alt Konu 8: ISO 15189'un laboratuarlar açısından yararları

Alt Konu 9: Laboratuarların ISO 15189'a göre akreditasyon süreci

Alt Konu 10: ISO 15189 standardının madde açıklanması (örneklerle)

Alt Konu 11: Yönetim Şartları

Alt Konu 12: Teknik Şartlar

ODÜ BASIN

 

 

Kayıt Tarihi 09.04.2013 15:34:48