Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Yetkilileri ile Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

07.03.2013

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11.Şube Bölge Müdürlüğü Yetkilileri ile Akkuş İlçesi’ne açılması planlanan Akkuş Meslek Yüksekokulu’nun “Avcılık ve Yaban Hayatı Koruma” Programına ve diğer yürütülebilinecek paydaş projelere dair görüş alış-verişi yaptılar.

Ordu Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleştirilen toplantıya Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun 11. Bölge Müdürü Emin KARAMAN ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Ordu Şube Müdürü N.İlksen KANDEMİR katıldı.

Toplantının ana gündem maddesini ODÜ tarafından YÖK’e teklif edilen ve kabul gören, 2013-2014 yılında eğitim-öğretime başlaması planlanan Akkuş MYO’nun “Avcılık ve Yaban Hayatı Koruma” Programı için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Ordu Üniversitesi işbirliğinde yürütülebilecek projeler oluşturdu.

Bu vesile ile özellikle Akkuş İlçesi’nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11.Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan 50 dekarlık arazinin Akkuş MYO’nun ortak kullanımına açılabileceği yönünde fikir alış-verişleri yürütüldü.

Ayrıca, önümüzdeki günlerde bu kapsamda hazırlanacak projeler ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve içerisinde herbalium (doğal ürün) ve tahnitlerin (doldurulmuş hayvanlar) bulunduğu işletme binasını bütün müştemilatı ile birlikte Akkuş MYO’nun kullanımına açılabileceğini, bu vesile ile de öğretim elemanlarının ve öğrencilerin pratik yapmaları sağlanarak kendilerini geliştirme ortamı oluşturulabileceği konusu görüşüldü.

Ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdinde bölgemiz içerisinde bulunan endemik bitkiler ve yaban hayatı ile ilgili canlılar hakkında Ordu Üniversitesi araştırıcılarının paydaş yürütebileceği projeler ve çeşitli konular gündeme geldi.

Kurum olarak her türlü desteğe hazır olduklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun 11. Bölge Müdürü Emin KARAMAN ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Ordu Şube Müdürü N.İlksen KANDEMİR; Ordu Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin çevre, doğa, yaban hayatı vb. belirli projelerde her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Toplantıda aynı zamanda Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi arazisini etkileyen Say, Çırçıp ve Kargın derelerinin ıslah çalışmaları, Üniversite arazisine yapılacak olan gölet ve dere yataklarındaki ıslah çalışmaları sonuçlandıktan sonra, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çalışmaların yürütüleceği yerleşke arazisinin gerekli peyzaj düzenlemeleri ile estetik bir cazibe merkezi haline getirilmesi, üniversite arazisine bazı meyve türlerinin (likapa, kızılcık, karayemiş vb.) kazandırılması ve diğer yürütülebilecek ortak projeler yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

ODÜ BASIN

Kayıt Tarihi 07.03.2013 11:16:52