- Anasayfa
- Haberler

Kosova Prizren Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi Ortak Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı
12.02.2013
İki üniversitenin işbirliği protokolü için Kosova Prizren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mazllum BARALIU, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Abdullah ZENULLAHU, Dış İlişkiler ve Medya Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Nuran MALTA ve Genel Sekreter Adem SALLAUKA Ordu Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Ordu Üniversitesi Fakülteleri ve Birimleri’nin de ziyaret edildiği programda Kosovalı misafirlere ODÜ Rektör Yardımcısı ve Uluslar arası İlişkiler Birimi Başkanı Prof.Dr. Saim Zeki BOSTAN, Genel Sekreter Metin KARAKUŞ eşlik etti.
Üniversitedeki birimlerin tanıtımının ardından Prizren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mazllum BARALIU ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Yerleşkesi Rektörlük Makamında ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ’ın konuğu oldular.
Eğitim İşbirliği Protokolü’nde gerçekleştirilecek olan adımların konuşulduğu sohbette her iki üniversitenin akademik ve fiziki gelişim sürecine dair fikir alış verişlerinde de bulunuldu.
Makam ziyaretinin ardından Kosova Prizren Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi arasında eğitim işbirliği protokolü için imza törenine geçildi.
Proje ortaklığı, sosyal ve kültürel faaliyet ortaklığı, öğrenci değişimi, idari personel ve akademik personel değişimi gibi konuların yer aldığı protokol içeriği her iki üniversitenin Rektörleri tarafından ODÜ Senato Salonu’nda imzalandı.
ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Üniversitesi-Prizren Üniversitesi Eğitim İşbirliği Protokolü’nden yararlanmak isteyen öğrencilere ve öğretim elemanlarına konuyla ilgili yaptığı açıklamada;
“Küresel bir değişim programı olan ve içeriğinde tüm Dünya Üniversitelerini kapsaması bakımından bir ilk olan YÖK’ün tasarladığı Mevlana Değişim Programı’nın Üniversitemize, öğrencilerimize ve tüm akademisyenlerimize önemli kazanımlar sağlayacağı inancındayım. Evrensel anlamda öğrenci ve öğretim elemanı değişikliğini kapsayan Mevlana’nın Yüksek Öğretim Kurumu tarafından tasarlanmış ve Türk patentli olması Ülkemizin Yüksek Öğretim Sistemine kazandırdığı önemli bir fırsattır. Her zaman vurguladığımız gibi değişim programları pek çok kültürü bir arada barındırması bakımından önemli bir zenginliktir. Bu tarz programlardan yararlanan tüm öğrenciler ve akademisyenler kariyerlerine daha engin bir vizyon ve farklı bir bakış açısı kazandırmaktadır. Bu da genç akademisyenlere hayata bir adım daha önde başlama fırsatı anlamına gelmektedir.
Evrensel eğitim-öğretim anlamında bizi Dünya’da söz sahibi konumuna getiren Mevlana Değişim Programı’nı ve kültürel zenginliği de beraberinde taşıyan bu tür bütün programları bizler Ordu Üniversitesi yönetimi olarak her zaman destekliyor ve kariyerine yeni ufuklar kazandırmayı planlayan tüm öğrencilerimizi, asistanından profesörüne tüm akademisyenlerimizi Mevlana Değişim Programı’nın imkanlarından yararlanmaya davet ediyoruz, “ dedi.
ODÜ BASIN
- 2’nci Uluslararası Hemşirelik Çalışmaları Kongresi’nin Açılış Programı Gerçekleştirildi
- Çağ Üniversitesi Rektörü Koç’tan, Rektör Baş’a Ziyaret
- 25’inci Ulusal Anatomi Kongresi Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
- Üniversitemiz Avrupa Yolunda: Mavi Diploma Verme Hakkı Kazandı
- Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar’dan Rektör Baş’a Ziyaret
- Samsun Üniversitesi Rektörü Aydın’dan Rektör Baş’a Ziyaret
- Üniversitemiz Aile Sağlığı Merkezi Yeni Binasının Yapımına Başlandı
- Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Yıldız’dan Rektör Baş’a Ziyaret