- Anasayfa
- Haberler
Ordu Üniversitesi tarafından düzenlenen “Mevlânâ’dan Günümüze Bakışlar” konulu konferans gerçekleştirildi
|
Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Bilim Kültür ve Sanat Kulübü Etkinlikleri Çerçevesinde “Mevlânâ’dan Günümüze Bakışlar” konulu konferans gerçekleştirildi. 28 Kasım 2011 Pazartesi günü Ordu Kültür ve Sanat Merkezi Büyük Salon’da saat 19:00’da başlayan Konferansa çok sayıda davetli katıldı.
Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Hasan SEVGİLİ’ nin ney dinletisi ile başlayan konferansta misafir konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Cihan OKUYUCU, Hz. Mevlana’nın öğretisinin günümüze etkilerini örneklerle ve büyük eser Mesnevi’de geçen hikayelerle anlattı. “ Moğollar’ın Anadolu’yu istila ettiği çağlarda Hz. Mevlana moral olarak dipdiri kalmış, bize ve günümüze dersler vermiştir. Mesnevi için bir kılavuz, insanın bir fihristi diyebiliriz .’’değerlendirmesinde bulunan Prof. Dr. Cihan OKUYUCU ‘’Hz. Mevlana insanın ikili yapısına dikkat çeker. İnsan beden ve ruhuyla Hz. İsa ve katırına benzer. İnsanın iyi tarafları Hz. İsa gibidir. Süfli (Bedeni) tarafları ise katır gibidir. Katır bir yere varmak için bir araçtır. Eğer sen katırı idare edemezsen katır seni idare eder.’’ sözlerini söyledi. Prof. Dr. OKUYUCU konferansta modern düşünür ve yazarlar Erich Fromm, A. Joseph Toynbee’nin yazdıklarından alıntılar yaparak Mevlana’nın görüşlerine atıflarda bulundu. ‘İnsanlığın dünyaya geliş amacı nedir ?’ sorusuna da Mevlana’nın büyük yapıtı Mesnevi’den kıssalarla cevap verdi. Prof. Dr. OKUYUCU, Mevlana’nın ‘Evim gök kubbe, ailem insanlık ailesi’ sözüyle konuşmasını bitirdi.
Programın son bölümünde Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ günün anısına Prof. Dr. Cihan OKUYUCU ve Doç. Dr. Hasan SEVGİLİ’ye plaket takdim etti. Programın bitiminde Prof. Dr. Cihan OKUYUCU ayrıca açılan stantta kitaplarını imzaladı, okuyucuları ile buluştu.
|
- ÜAK Yönetim Kurulu Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
- FEDEK Değerlendirme Takımı Üniversitemizi Ziyaret Etti
- ODÜ, Açık Erişimli Yayın Oranında Türkiye’nin İlk 20 Üniversitesi Arasında
- Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı
- Üniversitemiz ile Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
- Üniversitemizden İnovasyon Alanında Önemli Adım: İki Yenilikçi Buluş ile Patent Alındı
- Üniversitemiz Öğrencisi İlkim Zehra Yılmaz Tokyo’dan Dünya İkinciliği ile Döndü
- Üniversitemizde “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlandı


