- Anasayfa
- Haberler
Üniversitemiz Ürojinekoloji Derneği Toplantısı’na Ev Sahipliği Yaptı
Üniversitemiz ve Ürojinekoloji Derneği iş birliği ile "Ürojinekoloji Derneği Ordu-Giresun Toplantısı" gerçekleştirildi.
Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Üniversitemizin diğer yöneticileri, Ürojinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Burak Karadağ, alanında uzman katılımcılar, akademisyenler ve davetliler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ürojinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Burak Karadağ, Ürojinekoloji Derneği’nin 20 yıllık köklü bir dernek olduğunu belirterek yapılan toplantı kapsamında cerrahi işlemlerin de gerçekleştirileceğini ifade etti ve toplantının verimli olması dileklerinde bulundu.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, “Bugün, Ordu Üniversitesi ve Ürojinekoloji Derneğinin ortaklaşa düzenlediği toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Modern ürojinokolojiyi kuran ve geliştiren çok kıymetli hocalarımızla birlikte olmak bizleri çok heyecanlandırdı. Toplantımız iki gün sürecek, bugün teorik bir toplantı yarın da ameliyathanede canlı cerrahiler olacak. Gerçekleştirdiğimiz toplantının verimli ve ilham verici olmasını diliyorum.” dedi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Ordu Üniversitesi olarak bizler eğitim öğretim faaliyetlerimizin yanında bilimsel faaliyetler, araştırma ve uzmanlık alanlarında çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bunlardan birisi de bugün burada gerçekleştirdiğimiz ürojinekoloji toplantısı. Bugün Üniversitemizde Tıp alanında üç farklı sempozyumu gerçekleştiriyor olmak bizleri çok mutlu ediyor. Katılımcı hocalarımızın vermiş olduğu destek de bizleri onore ediyor. Bundan sonraki süreçte de birlikte güzel toplantılar ve sempozyumlar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Ürojinekoloji kadın sağlığı ve kadın yaşam kalitesi açısından çok önemli bir alan. Ürojinekoloji alanında çalışmalar yürüten arkadaşlarımız bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaklar ve bu kapsamda hızlı teşhis, tanı ve tedavi gerçekleşecek. Sizlerden aldığımız bilgilerle önemli çalışmalar yapacağız ve bu çalışmalarımız sonucunda ülkemizde kadın sağlığı farkındalığına yönelik bir katma değer sağlamış olacağız. Katılımlarından dolayı kıymetli hocalarımıza, Ürojinokoloji Derneği Yönetim Kurulu’na, Üniversitemiz ve Giresun Üniversitesi öğretim üyelerine, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hakan Timur’a teşekkür ediyor, toplantının güzel ve verimli olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
İki gün sürecek toplantının ilk gününde teorik toplantı, ikinci gününde ise ameliyathanede cerrahi işlemler gerçekleştirilecek.
ODÜ Haber
- “1’inci Uluslararası Modern Bilimsel Araştırmalar Kongresi” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı
- Üniversitemiz İş Birliği Protokollerine Bir Yenisini Daha Ekledi
- “Kırmızı Pazartesi" Oyunu Sahnelendi
- "Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Karma Sergisi" Taşbaşı Sanat Alanı’nda Açıldı
- Ordu Üniversitesinde Uluslararası Sıfır Atık Günü Kapsamında Panel Düzenlendi
- 3. Yaş Üniversitesinin Açılışı Geçekleştirildi
- “Ordu Üniversitesi Müzik Topluluğu” İlk Konserini Verdi
- Kütüphane Haftası Kapsamında 81 İlde Eş Zamanlı Kitap Okuma Etkinliği Gerçekleştirildi