- Anasayfa
- Haberler
 
                        
                2. Uluslar arası Edebiyat Festivali Başladı
|   Ordu Valiliği, Ordu Belediyesi ve Ordu Üniversitesi’nin yanı sıra çeşitli kuruluşların destekleri ile gerçekleştirilen ve Direktörlüğünü Şinasi TEPE’nin üstlendiği “2. Uluslar arası Edebiyat Festivali” 20/07/2011 Perşembe günü başladı. Ordu Üniversitesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Açılış Programı’na Ordu Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN, Millet Vekili Sayın Oktay EKŞİ, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayın İsmail GÜZEY, Ordu Belediye Başkanı Sayın Seyit TORUN, Giresun Belediye Başkanı Sayın Kerim AKSU, Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın yanı sıra protokol mensupları, yurt içi ve yurt dışından gelen şair, yazar ve eleştirmenler katıldı. 20/23 Ekim 2011 Tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Mübadele, Göç ve Edebiyat” konulu festivalin Açılış Programı, Saygı Duruşu’nun ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Festival Direktörü Şinasi TEPE’nin açılış konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından ise Şair-Eleştirmen Enver ERCAN, yabancı yazarlar adına Yazar-Gazeteci Chrysa SPYROFOLULOU, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan HIZLAN, Giresun Belediye Başkanı Kerim AKSU, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN ve Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN birer konuşma yaparak, edebiyatın toplumlar arası kardeşlik bağlarının oluşturulmasında, birleştirici bir güç olduğuna vurgu yaptılar. 
 
 Bununla birlikte Türkçe’ yi en güzel şekli ile kullanmak üzere çeşitli projeler gerçekleştirilmektedir. Özellikle “Türkçe Konuşalım, Türkçe Yazalım Kampanyası” ile hayatımızın tüm alanlarında dilimize sahip çıkmamız gerektiği bilincini vermeye çalışmaktayız. Bütün bu projeler kapsamında ülkemizin gelişmişlik düzeyini en üst seviyelere ulaştırmayı hedeflemekteyiz” Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. YARILGAÇ, ayrıca  Uluslararası Edebiyat Festivali’nin gençler üzerinde oluşturacağı önemli etkiye ise şu sözlerle dikkat çekti. “Edebiyat sevdalısı gençlerimiz, Ordu üniversitesi edebi ile gelecekte önemli başarılara imza atacaklardır. Diğer taraftan siz değerli edebiyatçılarımızın, eserleriniz ve paylaşımlarınız ile onların hayatlarına olumlu yönde tesir edeceğinize yürekten inanıyorum. Festival süresince sizleri ve eserlerinizi yakından tanıma fırsatı bulacaklar.Sizlerin deneyim ve tecrübeleri onların edebiyata bakışlarına üslup kazandıracak.Hatta belki de yeni neslin kalemlerinin yetişmesine yardımcı olacaksınız. İnanıyorum ki hayatın yansıması olan 'Edebiyat' sizlerin engin bilgileri ile Ordu iline ve Üniversitemize en güzel şekilde yansıyacaktır.” Konuşmasının sonunda, Ordu Üniversitesi olarak imkanlar doğrultusunda kültürel ve sanatsal etkinliklere destek verdiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, festivale emeği geçenlere teşekkür etti. | 
- Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- ODÜ’de Türk Savunma Sanayi ve Yerli Teknoloji Konuşuldu
- Üniversitemizde Başarı ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu
- 2025-2026 Akademik Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirildi
- Üniversitemiz 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi
- ODÜ Uluslararası İş Birliklerine Bir Yenisini Daha Ekledi
- Üniversitemiz ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Arasında İş birliği Protokolü İmzalandı
- Rektör Baş, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
 Rektörümüz   Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, “Edebiyat ve sanat, toplumun ortak yaşamını, düşüncesini, duygu ve söylemlerini   kendilerinden sonraki kuşaklara aktarabilmesinin en etkili yollarından   biridir.
Rektörümüz   Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, “Edebiyat ve sanat, toplumun ortak yaşamını, düşüncesini, duygu ve söylemlerini   kendilerinden sonraki kuşaklara aktarabilmesinin en etkili yollarından   biridir. “Biz engin tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra zengin edebiyat birikimine sahip bir milletiz.
“Biz engin tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra zengin edebiyat birikimine sahip bir milletiz. 