Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın yönetiminde yürütülen “Bazı Aromatik Bitkilerin Unlu Mamullerde Kullanımı” adlı AB destekli proje, 27 Temmuz 2011 Çarşamba günü düzenlenen toplantı ile sona erdi.

 

 

 

AB desteği ile 3 Ağustos 2010 tarihi itibari ile başlatılan ve Rektörümüz Prof. Dr. YARILGAÇ’ın yöneticiliğinde yürütülen “Bazı Aromatik Bitkilerin Unlu Mamullerde Kullanımı” adlı projenin kapanış toplantısı Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Çotanak Seminer Salonu’nda Saat 15:00’de gerçekleştirildi.
 
 

Rektörümüz Prof. Dr. YARILGAÇ proje yöneticisi olarak kapanış toplantısında yaptığı konuşmasında “AB destekli olan ve bir yıl süren projemiz 225.000 Euro’luk bir bütçe ile kadın istihdamının artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirildi.  Proje kapsamında Ordu merkezde ve on ilçede eğitim programları yürütüldü. Bu çerçevede projemizde yer alan kadınlarımız yörelerinde yetişen aromatik bitkileri unlu mamullerde kullanarak, ilimizin yemek kültürüne farklı lezzetler kazandırdılar” diyerek projenin önemine değindi.


 

 

Yerel ve ulusal basında da oldukça geniş yer alan projenin gelecek süreçlerine ilişkin bir değerlendirmede de bulunan Prof. Dr. YARILGAÇ, Cumhuriyet Yerleşkesi içinde kurulacak bir üretim ünitesi ile en kısa zamanda bu yöresel lezzetlerin hem üniversitemizin hem de Ordu halkının beğenisi ile buluşturulmasının hedeflendiğini vurgulayarak tüm katılımcılara teşekkür etti. 


 

 

Kapanış toplantısında Proje Teknik Koordinatörü Davut Tolga ÇİFTÇİ de proje hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.  Projenin temel faaliyetlerini; aromatik ve tıbbi bitkilerin üretiminin artırılması, bitkisel materyalin unlu mamullere dönüştürülmesi, yöresel lezzetlerin ortaya çıkartılması ve tanıtılması şeklinde özetleyen ÇİFTÇİ, proje süresince yaşanan gelişmeler hakkında çeşitli bilgiler verdi.


 

 

 

Kayıt Tarihi 30.11.-0001 00:00:00