- Anasayfa
- Haberler
Ceren Özdemir'in Adı Üniversitemizde Yaşatılacak
03 Aralık 2019'da evinin önünde katledilen Üniversitemiz öğrencisi Ceren Özdemir'in adı öğrenim gördüğü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde bulunan konferans salonuna verildi.
Üniversitemiz öğrencisi Ceren Özdemir’in adının verildiği Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu'nun açılış törenine CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Atik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, annesi Güfer Özdemir ve ablası Gizem Özdemir, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
Törende gerçekleştirdiği konuşmasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ceren'in adının kendi fakültesinde yaşayacağını belirterek "Böyle acı bir durumla Ceren kızımızın adını hatırlamak istemezdik. Bir katil, bir cani, Ceren kızımızı elimizden kopardı. Biz Ceren kızımızın hayattayken duyduğu ve isteği olarak aileye gerçekleştirdiğim ziyarette kızımızın teklifini bana iletmesinden dolayı Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin en büyük salonunu Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu yaptık. Ceren kızımızı gönlümüzde, bağrımızda, içimizde ölmemiş gibi yaşatmayı düşündük ve Senatomuzda böyle bir karar aldık. Ceren manen, ruhen, kalben evladımız olarak Üniversitemizde, kendi fakültesinde adıyla yaşayacak." diye konuştu. Konuşmaların ardından Ceren Özdemir’in ailesi ve protokol heyetiyle birlikte Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu’nun açılış kurdelesini kesti.
Gerçekleştirilen açılış sonrasında “Şiddet, Bireyden Topluma” paneli düzenlendi.
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu’nda düzenlenen ve moderatörlüğünü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın yaptığı panelde, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Erman Esnafoğlu, Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erol Bulut, Ruh Sağlığı ve Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Deniz Özturan, Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Birsen Uçar, Ordu Kadın Güçlendirme Derneği Başkanı Mehtap Mihriban Yuva konuşmacı olarak yer aldı. Şiddetin çeşitli yönleriyle ele alındığı panelde kadına yönelik şiddet, medya ve şiddet, çocuk ve ergen ruh sağlığı bozuklukları, kişilik bozuklukları, toplumsal açıdan şiddet, aile içi şiddet, Türkiye’de ve dünyada toplumsal şiddet oranları, kişi hakları, şiddete yönelik hukuksal yaptırım ve cezalar, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadının toplumdaki yeri gibi pek çok konuda dinleyiciler bilgilendirildi.
Panelin sonunda Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.
Kayıt Tarihi 03.01.2020 20:15:25 - Düzenleme Tarihi 03.01.2020 20:37:57
- Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı
- Üniversitemizden İnovasyon Alanında Önemli Adım: İki Yenilikçi Buluş ile Patent Alındı
- Üniversitemiz Öğrencisi İlkim Zehra Yılmaz Tokyo’dan Dünya İkinciliği ile Döndü
- Üniversitemizde “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlandı
- Diş Hekimliği Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi
- Üniversitemiz 14’üncü Ordu Tanıtım Günleri’nde Ziyaretçileriyle Buluştu
- ODÜ’de Özbek Medeniyeti ve Gelenekleri Konuşuldu
- Semerkant Devlet Pedagoji Üniversitesi Negmatova’dan Rektör Baş’a Ziyaret