- Anasayfa
- Haberler
Üniversitemizde Peyzaj Mimarlığı Günü Kutlandı
13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle Üniversitemizde kutlandı.
Kutlama programı Ziraat Fakültesi Şahin Dere Konferans Salonunda akademik ve idari personelin katılımı gerçekleştirilen söyleşi ile başladı. Alanlarında yetkin peyzaj mimarları ve öğretim elemanlarının yer aldığı söyleşi sonrasında öğrencilerin Peyzaj Kulübü etkinlikleri kapsamında Yoroz Kent Ormanı Yürüyüşü sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ziyaret edildi.
Program kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta’nın katılımı ile günün anısına Ziraat Fakültesi bahçesine zeytin ağacı dikildi.
Ordu Üniversitesinin önemli günlerde gerçekleştirdiği etkinliklerle bilimsel paradigmalar ile toplumsal duyarlılıkları bir araya getirdiğini ifade eden Rektör Yarılgaç, “13 Mayıs Peyzaj Mimarlığı Günü kapsamında düzenlenen bu tür etkinlikler ile Ordu Üniversitesi her alanda hatırlanan önemli günleri bilimsel ve sosyal farkındalık çalışmaları ile kutlamaktadır. Bu kutlamalar Üniversitemizin peyzaj mimarlığı alanına verdiği önemi gösterirken teorik bilgiler ışığında toplumsal fayda temalı etkinlikler de mimarinin zeminin yer alanda ‘insan’ unsurunu önemsediğini göstermektedir. Bu vesileyle bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen akademisyenler ile öğrencilere teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
ODÜ Basın
- ÜAK Yönetim Kurulu Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
- FEDEK Değerlendirme Takımı Üniversitemizi Ziyaret Etti
- ODÜ, Açık Erişimli Yayın Oranında Türkiye’nin İlk 20 Üniversitesi Arasında
- Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı
- Üniversitemiz ile Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
- Üniversitemizden İnovasyon Alanında Önemli Adım: İki Yenilikçi Buluş ile Patent Alındı
- Üniversitemiz Öğrencisi İlkim Zehra Yılmaz Tokyo’dan Dünya İkinciliği ile Döndü
- Üniversitemizde “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlandı