Dünya Şampiyonlarından Konferans

      "Üniversite Sporları Federasyonu Tekvando Türkiye Şampiyonası" na ev sahipliği yapan Ordu Üniversitesi; 25 Mart 2010 Perşembe günü dünya şampiyonu Bahri TANRIKULU ve milli sporcu Azize TANRIKULU'nu ağırladı. Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salon'da bir konferans gerçekleştiren Bahri TANRIKULU ve Azize TANRIKULU; katılımcılara tekvando sporuna nasıl başladıklarını anlatırken, tekvando sporu hakkında da bilgiler verdiler.

        Tekvandoya küçük yaşlarda doktor tavsiyesi ile başladığını belirten TANRIKULU; "bugün bu sporun zirvesinde yer alıyorum, hedefim 2012 Londra Olimpiyatlarında birinci olmak." dedi. Konferansta öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplayan TANRIKULU kardeşler; tekvando sporunun zor, bir o kadarda zevkli olduğunu söylediler.

         Tekvandoya adeta şans eseri başladığını söyleyen Bahri TANRIKULU sözlerini şöyle sürdürdü. "Bu spora başlamak benim için oldukça sürpriz oldu. Küçük yaşlarda çelimsiz ve zayıf bir çocuktum. Daha sonra annem ile birlikte doktor kontrolüne gidiyordum. Kontrole gittiğimiz doktor bana mutlaka bir spor yapmam gerektiğini söyledi. Bende mahalle arasındaki tekvando spor kulüplerinden birinde bu spora başladım. Ardından çok sevdiğim bu spordan sonra önce il çapında yarışmalara ardından bölge yarışmaları daha sonra Türkiye çapında yarışmalara katıldım. Ondan sonra ise Milli Takıma kadar yükselerek uluslar arası alanda ülkemi temsil etmeye başladım. Daha sonra ise değişik kilolularda sırasıyla 1999 yılında katıldığım Kanada da Dünya ikincisi, 2000 yılında Avrupa Şampiyonu, 2001 yılında Dünya Şampiyonu, 2002 yılında Samsun'da Avrupa Şampiyonu, 2002 yılında Dünya kupası ikincisi, 2004 yılında Avrupa Şampiyonu, 2004 yılında Atina Olimpiyatları ikincisi, 2006 yılında Avrupa ikincisi, 2007 yılında Dünya Şampiyonu, 2009 yılında Dünya Takımlar Şampiyonu ve 2009 yılında Danimarka da Dünya Şampiyonu oldum. Amacım artık Olimpiyat Şampiyonu olabilmek. 2004 yılında kolum kırıldığı için Olimpiyatlarda ikinci oldum. 2012 yılında Londrada düzenlenecek Olimpiyatlardan birinci olmaya hedefliyorum. Zaten bu olimpiyatlardan sonra bu sporu bırakacağım."

          Aldığı başarılarla Türkiye ve Dünya'da elde edilebilen sayılı başarıları elde ettiğini de sözlerine ekleyen Bahri TANRIKULU; "Dünya'da en iyi 3 sporcu arasında yer alıyorum. Amacım en iyi ikiye girebilmek. Çünkü birinci ile aramızda çok puan farkı var. Ben en iyi ikinci olarak bu spora noktayı koymak istiyorum" diye konuştu. Halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kulübünün sporcusu olduğunun da altını çizen Bahri TANRIKULU, "Ailece bu sporu yapıyoruz. Benimle birlikte 3 kişi daha tekvando yapıyor. Bu spora gönül verdik. Başta ben hangi uluslar arası yarışma olursa orada Bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğim. Bundan sonra da katılacağım yarışmalarda aynı gayreti göstereceğim" şeklinde konuştu.

          Azize TANRIKULU ise ağabeyi gibi başarılı bir sporcu olduğunu ancak onun kadar başarılarının olmadığını söyledi. Birçok yarışmadan dereceler alarak ülkesine madalyalar kazandırdığını da dile getiren Azize TANRIKULU, "Benim de amacım 2010 Londra olimpiyatlarında birinci olmak. Ben de ağabeyim gibi 2012 yılından sonra bu sporu bırakacağım. Çünkü ciddi sakatlıklar geçirdim ve ciddi ameliyat operasyonlarından geçtim. İnşallah TANRIKULU kardeşler olarak ülkemizi daha önceki yıllarda olduğu gibi temsil ederiz" dedi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zeki BOSTAN; üniversitemize gelerek "Tekvando" konulu konferans gerçekleştiren Bahri ve Azize TANRIKULU'na teşekkür ederek plaket takdim etti.

Kayıt Tarihi 01.01.1970 02:00:00